Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Undă verde pentru spitalul din Negrești

Publicat

in

Locuitorii din Negrești primesc vești bune. Pe 31 mai, proiectul de ‘Reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Spitalului Orășenesc Negrești’ a primit aprobarea Comisiei Tehnico-Economice a Companiei Naționale de Investiții. Conform primarului Cristi Rusu, aceasta a fost cea mai exigentă fază până acum. “Obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Spital Orășenesc Negrești, oraș Negrești, județul Vaslui” a primit Avizul favorabil-fără observații la Comisia nr. 1 a Consiliului Tehnico-Economic al „C.N.I.”-SA.
Este cea mai importantă decizie obținută până acum în demersul nostru de a redeschide o unitate spitalicească la Negrești.
Știu că sunt unii care consideră că acest demers este unul politic și fără șanse de reușită, dar sunt și mulți alții care se roagă să reușim finalizarea acestui obiectiv major de investiții la Negrești. Celor care spun că nu se poate, le reamintesc un vechi proverb chinezesc: „Cei care spun că nu se poate face…nu ar trebui să-i întrerupă pe cei care fac”, susține edilul din Negrești Rusu Petru Cristinel.

Deoarece acest proiect este unul complex care necesită timp și resurse mari, aș vrea să reiterez o parte din demersurile făcute până acum:

Avis Coffee Shop
  • 17.11.2020 – solicitare către DSP Vaslui pentru promovarea proiectului
  • 20.11.2020 – răspunsul DSP Vaslui prin care se recomanda structura organizatorică a Spitalului
  • 24.11.2020 – solicitare către CNI pentru introducerea în Lista Sinteză a acestui obiectiv
  • 19.02.2021 – adresa CNI privind acceptul de introducere în Lista Sinteză
  • 22.04.2021 – adresa CNI în care se solicita documentația și studiile necesare în vederea predării amplasamentului
  • August 2021 – februarie 2022 – licitație achiziție publică, rezolvarea contestațiilor în instanță
  • Februarie 2022 – septembrie 2022 – întocmirea documentației și a studiilor pentru promovarea investiției
  • 20.10.2022 – HCL nr. 147 privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” S.A., a amplasamentului şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii „Reabilitare, modernizare și dotare Spital Orășenesc Negrești, Oraș Negrești, Strada Decebal, Nr. 5, județul Vaslui”
  • 27.10.2022 – predarea documentației și a studiilor către CNI
  • Noiembrie 2022 – 30.05.2024 – inițierea și aprobarea a 11 HCL-uri de modificare și aprobare a indicatorilor tehnico-economici în cadrul Consiliului local Negrești
  • 31.05.2024- aprobarea INDICATORILOR în comisia CTE de la CNI
    Proiectul merge la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru avizare și la Guvernul României pentru finanțare. Sperăm ca acest demers să fie cât mai scurt și să ne bucurăm cu toții de începerea lucrărilor și, ulterior, de redeschiderea Spitalului Orășenesc Negrești.
    Mulțumesc tuturor celor care au contribuit până acum la acest proiect, Consiliului Local Negrești care a sprijinit de la început demersul nostru și celor dintre dumneavoastră care cred cu tărie că #sepoate! realiza acest obiectiv!
    Mulțumesc mult domnului ministru Nelu Tătaru pentru sprijinul necondiționat acordat în vederea realizării acestui obiectiv, atât de necesar zecilor de mii de locuitori din zona Negrești!

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.