Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

PSD triumfă în Vaslui, în ciuda scandalurilor de corupție

Publicat

in

Noul primar al municipiului Vaslui, după retragerea din funcție din motive medicale a actualului primar Vasile Pavăl (PSD), este Lucian Braniște, actualul viceprimar în funcție. Fost liberal, Braniște a trecut în tabăra social-democraților, după ce un sondaj intern al PNL-ului local îl dădea pe locul al treilea la favoriți și nu i-a susținut candidatura.

Braniște a fost ales primar al municipiului Vaslui cu 45,7% din voturi. El a fost urmat de Marius Arcăleanu (Alianța Dreapta Unită), cu 30% și Ionel Sandu (AUR) cu 12%. Candidatul PNL, Robert Vlada, care în sondajul intern al partidului figura drept favorit, a obținut doar 7,6%. 

Avis Coffee Shop

La Consiliul Local Vaslui, PSD a obținut 40,5% din voturi, Alianța Dreapta Unită – 24,9%, AUR – 15,2%, PNL – 13,4%. Din cele 86 de unități administrativ teritoriale ale județului Vaslui, PSD a câștigat 62- trei municipii, un oraș și 58 de comune. PNL a câștigat funcția de primar al orașului Negrești și în 19 comune. AUR și-a adjudecat primăriile din două comune, iar USR și PUSL câte o comună.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.