Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Multi vasluieni prezenti la marsul unionist de la Chisinau

Publicat

in

Birsa Turism Fest Bijuterii

Zeci de mii de oameni s-au adunat in centrul orasului Chisinau pentru a participa la Marsul Unirii. Ei au marsaluit pe jos pe o distanta de patru kilometri pe strazile orasului. Echipati cu tobe, steaguri si baloane, oamenii striga: „Basarabia e Romania!”. Din judetul Vaslui au fost prezenti aproximativ 50 de persoane care s-au deplasat in R. Moldova cu resurse financiare proprii.

Avis Coffee Shop

“Din judetul Vaslui am venit cu dorinta reunirii in inima la Chisinau 50 de persoane. Toti acestia si-au platit din resurse proprii calatoria. Au mai fost si alti doritori si probabil am fi fost 500 de vasluieni daca si autoritatile locale s-ar fi implicat. Dar nici CJ si nici primariile nu au contribuit cu nimic pentru aceasta manifestare. Am fost primiti foarte frumos de basarabeni, iar speranta pentru infaptuirea Unirii in 2018 este foarte mare pe ambele maluri ale Prutului.”declara George, unul dintre participanti.

Manifestatiile au inceput la Chisinau cu un congres numit „Sfatul Tarii pentru Unitatea Nationala Romaneasca”. Potrivit organizatorilor, au fost 50 de mii de cetateni in centrul Chisinaului, intr-un mars pro Unire.

“Republica Moldova este intr-o nedreptate istorica. Vrem sa reparam ocazia pierduta in anii 90. Mizam pe o colaborare cu statul roman si pe plan local. Sa nu uitam ca Basarabia a fost cedata fara vreun foc de arma in 1940 in urma unui pactului Ribbentrop Molotov. Conditiile de atunci ne-au fost vitrege, dar trebuie sa luptam, dupa atatia ani, pentru adevar pentru ca altfel istoria nu ne va uita, istoria nu ne va ierta. Sangele apa nu se face!” Ioan Cretu, coordonatorul filialei Vaslui Actiunea 2012.
„Au participat 50.000 de persoane duminica la cel mai amplu mars uninist de la Chisinau, iar din județul Vaslui in jur de 50 de persoane. Suntem din ce in ce mai multi, iar vocea noastra se aude tot mai puternic, pentru ca noi militam sa realizam visul generatiei trecute, prezente si vii de reintregire a romanilor pana in 2018.Vom spori eforturile pentru ca centenarul Unirii Basaradiei cu Romania sa ne gaseasca intregi ca neam”, declara Petru Munteanu.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.