Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Omul sfinteste locul! In comuna Balteni investitiile sunt la ordinea zilei

Publicat

in

Fondurile europene înseamnă, pentru unii, şansa de a ajunge mai aproape de standardele occidentale. Alţii spun că obţinerea lor înseamnă prea multă muncă şi prea multe reguli care trebuie respectate. Există primari în județul Vaslui care au ales drumul cel mai greu. Au obţinut bani europeni şi i-au folosit în interesul celor care i-au ales. Vasluiul este cunoscut ca unul dintre cele mai sărace judeţe din România. Aici, unde banii sunt puţini, primarul din Bălteni reușește să facă lucruri bune. Edilul Relu Brașoveanu vrea o comună modernă cu toate condițiile de la oraș. Poate că încă nu a tranformat-o complet, dar este aproape.

Birsa Turism Fest Bijuterii

„Omul sfinţeşte locul” este zicala ce pare că se aplică cel mai bine în comuna Bălteni. Primarul a câştigat încrederea oamenilor şi vrea să demonstreze că se poate. 

Avis Coffee Shop

Şcoli şi grădiniţe renovate, drumuri asfaltate, spaţii verzi sunt doar câteva dintre investiţiile făcute aici.

În vreme ce sărăcia sufocă zonele rurale din România, comuna Bălteni izbuteşte să le ofere locuitorilor săi un nivel de trai decent. Autorităţile locale şi-au dat seama că trebuie să investească în viitor, mai exact în copii. Aşa că toată strădania e îndreptată spre a le oferi lor condiţii cât mai bune.

”Modernizarea drumurilor in satele Balteni și Balteni Deal,  prin PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala, n.r.) 2 , in suprafata de 4,7 km  reprezinta un proiect care a fost așteptat de multi dintre locuitorii comunei. “Este o bucurie imensă, pentru că mai avem in derulare inca 6 km, care are deja licitația câștigată, iar de anul viitor ne vom apuca de treaba! La Balteni se lucreaza intens si pe celelalte șantiere, care, in curând, rând pe rand, se vor finaliza! Multumim Guvernului României pentru finantarea tuturor proiectelor derulate la noi dar si celor de la Consiliul Județean Vaslui, fara ajutorul carora nu puteam realiza mai nimic”, ne-a declarat Relu Brasoveanu, primarul comunei Balteni. Aici locuiesc 1560 de locuitori in cele trei sate componente, Balteni, Balteni Deal si Chetresti. In comuna urmeaza sa se extinda alimentarea cu apa in satul Chetresti si sa se modernizeze si doteze dispansarul medical, aflat in imediata apropiere a sediului primariei. ‘Drumul strategic care va strabate mare parte din Moldova va prinde si 10 km din comuna Balteni. Este un proiect european, mare, gigant, care va include, in anumite zone si piste pentru biciclisti. Si fiindca veni vorba de proiecte europene trebuie sa amintim faptul ca si aici vor demara doua. Este vorba de unul intitulat ”O sansa egala pentru toti”, in cadrul caruia se va asigura masa a peste 20 de copii din comuna dar si alte facilitati si un altul, prin GAL (Grupul de Actiune Locala) in cadrul caruia va fi realizat iluminatul public in intreaga comuna. La aceasta ora drumurile sunt asfaltate in proportie de 90%. De asemenea, exista si un proiect pentru aducerea gazelor naturale in comuna, lucrarea costand 9,3 milioane lei. Totodata, se are in vedere finalizarea unei biserici precum si modernizarea sediului primariei.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.