Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Podul de la Bumbăta prinde contur- FOTO

Publicat

in

Lucrările privind operaționalizarea punctului de trecere a frontierei Leova-Bumbăta au intrat în linie dreaptă. Subunitățile de Geniu Pontonieri al Republicii Moldova și României au inițiat amplasarea elementelor podului de pontoane cu ancorarea de malul moldovenesc al râului Prut. Pe parcursul săptămânii curente urmează să se desfășoare lucrările de conectare a elementelor podului.

„Totodată, conform planului de desfășurare a lucrărilor în teren, pe teritoriul Republicii Moldova accesul la podul de pontoane este finalizat, iar amenajarea provizorie a platformei pentru parcare și asigurare a accesului către punctul de trecere sunt realizate în proporție de peste 80%”, comunică reprezentanții Poliției de Frontieră.

Avis Coffee Shop

De asemenea, drumul din Bumbăta a fost deja asfaltat.

Nou punct de trecere a frontierei de stat Leova – Bumbăta urmează a fi deschis traficului internațional rutier, pe segmentul moldo-român. Odată instituit, acesta va permite accelerarea și facilitarea traversării frontierei de către persoane și mijloace de transport, fluidizarea traficului transfrontalier și reducerea timpului de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat, care acum sunt mai solicitate.

Aspecte legate de amenajarea Punctului de Trecere a Frontierei în localitatea Bumbăta au fost discutate, marţi seara, în cadrul unei întâlniri desfăşurate la Instituţia Prefectului Vaslui, sub coordonarea consilierului prim-ministrului, Claudiu Drumea, şi în prezenţa subsecretarului de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu.

“În cadrul discuţiilor, participanţii au analizat stadiul lucrărilor, au identificat problemele de la momentul actual şi au căutat soluţii pentru a le rezolva în cel mai scurt timp posibil. Au fost discutate aspecte legate de siguranţa circulaţiei, de protecţia mediului şi de impactul pe care podul îl va avea asupra comunităţii locale. Reprezentanţii instituţiilor implicate au dat asigurări că vor depune toate eforturile pentru a se asigura că toate procedurile legale sunt respectate şi că lucrările sunt realizate în conformitate cu cele mai bune practici. Toţi participanţii au fost de acord că acest proiect reprezintă o realizare importantă pentru regiune şi că va aduce beneficii semnificative atât pentru comunitatea locală, cât şi pentru traficul rutier din zonă”, a declarat Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.