Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Dansul traseismului în politica vasluiană: Boroș, Bîca, Petcu, Braniște, personaje pentru care miza este puterea

Publicat

in

Este ciudat cât de flexibile pot deveni principiile atunci când miza este puterea. Un carusel de schimbări de partid ne reamintește că, pentru unii, nucleul credinţei politice poate fi la fel de fluctuant ca direcţia vântului într-o după-amiază de primăvară.
La Bârlad, sceneta politică de prost gust a fost declanşată de mutarea previzibilă a lui Dumitru Boroș, un personaj asociat inițial cu liberalismul, care acum îşi aruncă norocul în mrejele Partidului Social Democrat (PSD). Boroș și-a luat după el și roata de rezervă, pe senatorul Iulian Bîca. Lașitatea l-a caracterizat mereu pe actualul primar al Bârladului. Prin fuga sa la PSD, Dumitru Boroș a demonstrat că demnitatea reprezintă o necunoscută pentru domnia sa. După ce pesediștii l-au făcut în toate felurile numindu-l “hoț”, “mincinos” sau “infractor”, Boroș le-a pupat mâna și s-a așezat cuminte în rândurile lor. Un alt personaj care a copiat modelul Boroș, Traian Petcu, fost viceprimar sub sigla PSD, se raliază acum Partidului Naţional Liberal (PNL). Pentru a completa acest tablou al neaşteptatului, la Vaslui, situația a luat o întorsătură similară, în care un membru al PNL(cățelușul Lucian Braniște), slugă credincioasă a baronului șpăgar Dumitru Buzatu, face pasul spre PSD, parcă într-un joc de domino politic unde piesele cad una după alta în tabăra adversă.
Deputatul USR, Mihai Botez, subliniază cu ironie acest balet al afiliaţiilor schimbătoare, anticipând chiar și mai multe transferuri spectaculoase în zilele următoare.

“La Bârlad, marele liberal Dumitru Boroș candidează de la PSD. În replică fostul viceprimar PSD Traian Petcu candidează de la PNL. La Vaslui, tocmai s-a anunțat că penelistul Braniște candidează de la PSD! Așteptăm ca zilele viitoare PNL Vaslui să se sucească cu Vlada și sa-l anunțe candidat la primărie pe Alexandru Barbu, eterna speranță pesedistă”, a declarat deputatul USR Mihai Botez. 

Avis Coffee Shop

Pentru personajele care sar dintr-o barcă politică în alta, principiile și ideologiile par să fie mai puţin importante decât perspectiva câştigului imediat. Traseismul, un termen odată folosit în drept pentru a descrie abandonarea unui caz pentru o parte adversă, devine acum emblema unei clase politice care pare să-şi renege propriile convingeri pentru a urmări oportunităţile momentului.
Cetăţenii, chemaţi la urne pentru a-şi exprima opţiunile, se întreabă acum pe bună dreptate dacă votul lor susţine o platformă politică, sau doar aspiraţiile fugare ale unor personaje camaleonice. Fie că vorbim de prostituția practicată de Boroș și complicele său Iulian Bîca, sau de lipsa coloanei vertebrale a lui Traian Petcu și a cațelușului Lucian Braniște, toți au un lucru în comun: fuga după ciolan.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.