Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Elevii unei școli din Vaslui, evacuați de urgență

Publicat

in

Pompierii vasluieni au participat la un EXERCIȚIU de alarmare și evacuare a  persoanelor, ca urmare a producerii unui cutremur urmat de izbucnirea unui incendiu în incinta Școlii Gimnaziale „Alexandra Nechita”, din municipiul reședință de județ.

Birsa Turism Fest Bijuterii

În cadrul exercițiului s-au urmărit: managementul situației create (gestionată de personalul responsabil), instruirea celor prezenți și îmbunătățirea capacității de reacție a acestora în cazul unui eveniment real, precum și familiarizarea copiilor cu modul de comportare într-o reală situație de urgență.

Avis Coffee Shop

Ne bucură faptul că toți cei 437 de copii și întreg personalul didactic, nedidactic și auxiliar (27 de persoane) s-au implicat în activitate și au fost receptivi la indicațiile pompierilor pentru îmbunătățirea modului de acțiune.

Indiferent de situație, este necesar ca toți cetățenii să cunoască cum trebuie să reacționeze în cazul în care se produce un cutremur, iar dacă se află în interiorul unei clădiri, este important să se respecte următoarele recomandări:

– nu încercați să ieşiţi afară sau pe balcon, nu folosiți liftul;

– adăpostiți-vă sub o masă/birou, lângă o piesă solidă de mobilier sau sub tocul unei uși fără geamuri;

– dacă sunteţi surprinși pe un hol, aşezaţi-vă în poziţie ghemuit lângă un perete interior;

– protejaţi-vă capul şi faţa;

– îndepărtaţi-vă de ferestre, geamuri, oglinzi, biblioteci, mobilier înalt și neasigurat, aparate de iluminat;

– dacă sunteți în scaun cu rotile, blocați rotilele şi protejaţi-vă capul şi ceafa.

Transmitem felicitări tuturor participanților pentru profesionalismul de care au dat dovadă și le mulțumim pentru atenție și implicare.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.