Conecteaza-te cu noi

Stiri Moldova

Fermierii care cultivă usturoi primesc un avans de până la 1.500 de euro pe hectar

Publicat

in

Fermierii care cultivă usturoi pot solicita un avans de până la 1.500 de euro pe hectar, potrivit unei ordonanţe a guvernului.

Aceasta instituie o schemă de ajutor de stat pentru compensarea parţială a pierderilor la culturile de usturoi, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Avis Coffee Shop

În Vrancea, momentan, la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură au fost depuse cereri pentru o suprafaţă de circa 40 de hectare.

Chiar dacă nu este larg răspândit în judeţul Vrancea, beneficiind şi de măsurile de sprijin acordate în ultimii ani, mai mulţi fermieri au înfiinţat culturi de usturoi, cele mai întinse suprafeţe fiind în zona de sud a judeţului, după cum spune Ticu Costandache, directorul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Vrancea.

Ticu Costandache: Până în 19 luna aceasta încă mai primim cereri pentru înscrierea în programul „Usturoi”. În ce constă? Se dau 1.500 euro pe hectar, suprafaţa minimă pe care trebuie să o înfiinţeze e 3.000m?, condiţiile să înfiinţeze cultura şi să o menţină până la data intrării banilor în cont. Avem înscris 28 de persoane fizice autorizate sau persoane fizice, suprafaţa – 38,23 hectare. Sunt din tot judeţul, suprafaţa cea mai mare 4,75 hectare, undeva pe zona de sud a judeţului.

Anul trecut, conform datelor aceleiaşi instituţii, 34 de fermieri vâlceni au fost înscrişi oficial în cadrul programului denumit generic „Usturoiul”, iar producţia a fost comercializată pe piaţa internă.

Populare

Stiri din categoria: Stiri Moldova Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.