Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Japonezii construiesc un parc eolian în valoare de 250 de milioane de euro în județul Vaslui

Publicat

in

Primul investitor din Japonia în industria românească a energiei verzi a ales Moldova pentru proiectul său eolian. Este vorba despre un gigant cu o istorie de 40 de ani și venituri de 17 miliarde de dolari în ultimul an, care va investi la Vaslui.

Industria românească a producției de energie din surse regenerabile a atras pentru prima dată și un investitor japonez, care a ales să construiască un parc eolian cu o putere instalată de peste 48 MW în Vaslui, scrie Profit. Proiectul ar urma să fie fata în 2026.

Avis Coffee Shop

Investiția este derulată prin subsidiara spaniolă Elawan Energy a conglomeratului japonez Orix Group, fondat în 1964.

Compania niponă înregistrată la bursă este un gigant cu venituri declarate anul trecut de 17 miliarde de dolari, care activează în principal în sectorul serviciilor financiare (creditare, leasing, asigurări, brokeraj pe piața de capital etc), precum și în imobiliare, infrastructură și asset management. 

Orix a preluat în 2021 dezvoltatorul de proiecte de producție de energie regenerabilă Elawan Energy din în Spania, dar activ în 14 țări din întreaga lume și cu centrale operaționale de aproape 1.300 MW la acel moment, plus proiecte în construcție sau dezvoltare însumând alți 7.800 MW.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.