Conecteaza-te cu noi

Bursa zvonurilor

Vasluienii primesc de ani buni apă la marmită după care o împart între dânșii la gamelă- BURSA Zvonurilor

Publicat

in

La Vaslui se cară apă cu marmita de la ISU pe la cei care stau în deșert, la capătul municipiului și care platesc taxe si impozite degeaba. Apa ar fi potabilă câteodată. Cu puțin Calgon, scapi de piatră la rinichi, iar câteodată și de grețuri dacă adaugi un pic de molan la urmă. Promotorii acestui “act” populist sunt scafandrul Pavelă și cei doi vice scafandri, Pădurarul deghizat în galben și Educatorul sistemului românesc de învățământ. Cum Pavelă este plecat tot timpul să  “înoate” prin alte ape tulburi, ceillalți doi cară apă pe rupte, pe unde apucă, cu marmite de la ISU, pentru vreo două procente electorale.

Că e vară caniculară, ca asta sau altele, fie ca e iarnă, vasluienii nevoiași primesc de ani buni apa la marmită după care o împart între dânșii la gamelă. Cel mare, de la palat, cum te uiți din dreapta, din spate, i-a luat la urechit pe cei doi care rămân să execute ordinele atunci când Pavelă este în pelerinaje pe la diverse grote ale revelației și care se roagă pentru sănătatea vasluienilor, după ce beau apă la gamelă. Dupa un calcul sumar, economic bineînțeles, în toți acești ani de când Pavela ține municipiul în alertă de cod Roșu, putem remarca cu lejeritate că din banii irosiți în detrimentul sănătății vasluianului de rând, se puteau construi lejer puțuri la fiecare, de la începutul mandatului și până în zilele noastre.

Avis Coffee Shop

Padurarul nostru, galben zic unii, el zice ca Colak(una din cacofoniile permise după tactica cavalerească), după urecheala de la Palat, trage clopotele pe la ISU să o dea tot pe marmită, după care, nu ia calea codrului așa cum i-ar sta mai bine, ci pleacă și el în concediu, pare-mi-se pe la Neamț, acolo unde s-a dus și sihastrul Colak ca să i se piardă urma țepelor trase protipendadei vasluiene. Educatorul userist rămâne singur la comandă ca să ia bobârnacele de la Palat ca un bonus, că partidul i-a plecat de la guvernare cu coada între picioare. Pe lângă Pădurarul galben se aciuiază și Dragomirescu de la Dragomirești, bătrânelul sforar al seniorilor județului, care cu un tupeu specific mai sforărește câte ceva pentru a-și asigura banii necesari pentru bătrânețe. Nu știm cât de lungi vor fi zilele negre, dar banii îi are pusi deoparte pentru momentele dificile care vor urma. Spune un proverb românesc că „dacă nu ai un bătrân, să-ți cumperi”. Este bine să-l ocolești pe acesta, căci în final te vinde chiar el cu nerușinare.

Gura târgului, care nu o poate opri nici dracul, spune că Marius Canal i-ar fi deschis capacul Pădurarului, pentru a împiedica plecarea acestuia în alt județ și pentru a candida din partea forței cu capitalul câștigat din transportul cu apă la marmita cetățenilor nevoiași ai urbei. Când Cel de la Palat le-a aruncat mingea la fileu, căci știe, Pădurarul lui Colak, s-a cerut în audiență la ISU pentru a continua distribuirea marmitelor la cetățeni până când el se va întoarce din pelerinaj, iar după aceea el va vedea cum se descurcă, la fel cum a făcut până acum de altfel. E păcat să piardă procentele câștigate cu marmita, cu atâta usurință!

Populare

Stiri din categoria: Bursa zvonurilor Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.